Blog Listem

8 Mart 2012 Perşembe

DS 160 Formu Nasıl Doldurulur

Amerika vize başvurusu için doldurulması gereken DS 160 formu nasıl doldurulur Türkçe ve resimli anlatımını ile trwat sitesinde bulabilirsiniz. Work and Travel 2013 programı için de dolduracağınız bu form olamazsa olmazdır.

Vize İçin Gerekli Evraklar listesindeki en önemli evraklardan biri DS 160 formudur. j1, yani work and travel vizesi için başvuracak adaylar online olan bu formu dolduracak ve 5*5 ABD vizesine uygun formatta fotoğraflarını yükleyeceklerdir. Pasaport bilgilerini doğru yazdığınıza emin olun.

DS 160 formu doldurulurken belirli aralıklarla formu kaydetmenizi öneririz, çünkü formu doldurmak 20 dakikaya yakın bir süre alıyor ve istediğiniz zaman da düzeltme yapabiliyorsunuz. Formun Turkce tercümesine "select tooltip" menüsünden Turkçe'yi seçerek ulaşabilirsiniz. Mouse İngilizce metinlerin üzerine getirilince yan tarafta yeni bir kutuda Türkçe tercümesi de çıkıyor.

DS 160 Formunun Doldurulması

DS 160 formu Türkçe karakter kullanmadan ve büyük harflerle doldurunuz. Formdaki bütün bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurun, geçersiz alanlarda "does not apply"ı tıklayıp ilerleyin. Formun barkod kısmının doğru çıktığına emin olmalısınız. Formun çıktısınız ve 1 adet de fotoğrafınızı yanınızda vize görüşmesine götürün.
DS 160 formunun nasıl doldurulacağını 5 bölümde resimli olarak ve Türkçe açıkladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.