Blog Listem

21 Mart 2012 Çarşamba

Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu Kayıt Ettirmek

Yurt dışından getirilen cep telefonu ve diğer elektronik cihazların kayıtları, gerekli evrakları ve kuralları nedir bu yazım da bu konu hakkın da bilgi vereceğiz.
 Yurt dışından satışa sunulan elektronik cihazların ülkemizle kıyaslaması yapıldığın da daha uygun sartlarda olduğu açıkça görülmektedir.

Sadece Work and Travel öğrencileri değil, yurtdışından gelen herkes için cep telefonu kayıt ettirme işlemlerini, gerekli evrakları ve kurallarını açıklayalım.
Yurtdışında Getirilen Cep Telefonu Kayıt Ettirme
Yurtdışından getirilen cep telefonları kayıt ettirme hakkı yurtdışından gelen 1 kişi için 2 takvim yılı boyunca 1 tane cep telefonudur. Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından bu düzenleme yapılmıştır ve yurda giriş yapan kişi yolcun ülkeye giriş yaptıktan sonra en geç 1 ay içerisinde cep telefonu kayıt yaptırmak zorundadır.
Cep Telefonu Kayıt Ettirme İçin Gerekli Belgeler
Yurtdışından getirilen telefonların kapanmaması için Telekominikasyon Kurumu tarafından kayıt altına alınmalıdır. Cep telefonu kayıt ettirme işlemi pasaport üzerine yapılmaktadır. Pasaport kayıt ettirme için gerekli belgeler ;

Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu Kayıt Ettirmek
- Eğer Türk pasaportu ise pasaport ve pasaport sahibinin kimliği gerekmektedir.
- Eğer yabancı pasaport ise pasaport ve ikametgah belgesi gerekmektedir.
Gerekli belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmektedir.
Yurtdışından getirilen cep telefonunu kayıt ettirmek için ülkeye giriş yaptıktan sonra 30 gün içinde kayıt işlemi yapılmalıdır. Bu nokta önemlidir, 1 gün dahi geçse kayıt işlemini yapamazsınız.
Yurtdışından getirilen cihazların kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz. Turkcell, Avea ve Vodafone merkezleri telefonlarınızı kayıt ettirebileceğiniz yerlerdir.
Her yıl on binlerce kişinin Work and Travel ve Amerika'da Staj programlarıyla yurtdışına çıktığını düşünürsek bir tanıdığınızdan elektronik eşya alması için rica etmenizi tavsiye ederiz.
Work and Travel Amerika katılımcıları için Türkiye'ye cep telefonu getirmek muhakkak ki çok karlıdır. Bütün Work and Travel öğrencileri mutlaka laptop, ipod, iphone ve telefon alışverişi yaparlar. Eğer kendinize almıyorsanız bir yakınıza cep telefonu alabilirsiniz fakat tekrar hatırlatmakta fayda var, 1 pasaport ancak 2 senede 1 telefon kayıt ettirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.