Blog Listem

17 Mart 2012 Cumartesi

Work and Travel Tax Back

Vergi iadesi yani "tax back" veya "tax refund" nedir, diye merak edenler buraya.Work and Travel ile Amerika'da ödediğiniz vergileri geri alabileceğinizi unutmayın. Bir an önce "Tax Back" başvurunuzu yapın.

Amerika'da da Alaska'da da çalışan herkes gelir vergisi ödemek zorundadır.Work and Travel programı kapsamında çalışan öğreciler de bazı vergileri ödemek zorundadır, bazı vergilerden ise muafdır. Vergi muafiyeti ve ödememeniz gereken vergiler  ilgili konuda açıklanmıştır. Work and Travel şirketleri, yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketleri ve tax back şirketleri vergi iadenizi almak için başvurabileceğiniz yerlerdir.

Work and Travel öğrencileri Sosyal Güvenlik Vergisi, Sağlık Vergisi, Federal İşsizlik Vergisi kesintilerinden muaf tutulmaktadır. Eğer pay check veya pay roll'larınızda bu vergilerin kesildiğini görürseniz işvereninize bu vergilerin kesilmemesi gerektiğini hatırlatın, sorun çözüzlmezse work and travel şirketleri veya DS sponsorları ile iletişime geçin. FICA veya FUTA kesintilerinin olmaması lazım.

Tax Back Kesilen Vergiler aşağıda biraz daha detaylı anlatılmıştır. Eyaletlere farklılıklar olabileceğini unutmayınız.
1- Income Tax (Gelir Vergisi) : Amerika'da çalışan herkesten kişisel gelir vergisi kesilir ve The Internal Revenue Service (IRS) tarafından toplanır. Gelirine göre belirlenen vergi kesintileri işverenden alacağınız pay check 'lerden kesilir. Amerika'da çalışan herkes gelir vergisini ödemek zorundadır , eğer pay check'lerinizden income tax kesintisi görünmüyorsa ise işvereniz ile görüşün.
2- Federal Income Tax (Federal Gelir Vergisi) : Amerika'da geliri olan herkes federal devlete federal gelir vergisi ödemek zorundadır. Yine pay check'lerinizden kesilir.
3- State and City Tax (Eyalet ve Şehir Vergisi) : Amerika Eyaletleri arası vergi kanunları da değişiklik gösterebilir. Bulunduğunuz eyalete göre ek gelir vergisi de kesilebilir. Çalışacağınız eyalet ve şehir için vergi kesintilerini öğrenin. Work and Travel Alaska katılımcılarından state vergi kesilmemektedir.
Aşağıdaki Tax Back Başvuru formunu doldurarak en az kesinti ve en hızlı şekilde vergi iadeleriniz için teklif alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.